10 trikov za privlačen jesenski videz

Če se poletni garderobi niste preveč posvečali in ste se odločali le o tem, katero majico izbrati, ob nižjih temperaturah odločitev ni tako lahka. V pozni jeseni in na začetku zime lahko temperature močno nihajo in hitro se lahko znajdete v dilemi, kaj obleči. V nadaljevanju preberite, kaj izbrati, da boste v tem prehodnem obdobju vedno oblečeni temperaturam in priložnosti primerno.

Kombinirajte poletna in jesenska oblačila

Če spretno kombinirate poletna oblačila z jesenskimi, lahko podaljšate poletje in ste hkrati pripravljeni na nizke temperature. Še vedno lahko oblečete poletne platnene hlače, ki jih kombinirajte z usnjeno jakno. S pomočjo zadnje lahko nekatera poletna oblačila nosite še dolgo v jesen.

Jopica z 'V' izrezom za formalne priložnosti

V prehodnih obdobjih so jopice prava izbira za prilagajanje dnevno spreminjajočim se temperaturam. V prostem času tako oblecite ali vzemite s sabo jopico s kapuco, za formalne priložnosti pa izberite elegantno jopico z 'V' izrezom. Če boste pod njo obleki srajco, boste primerno oblečeni za vsako priložnost in vam bo posebej koristila, če niste pristaš poslovne obleke. Ta videz lahko ob hladnejšem vremenu še nadgradite s športnim jopičem.

 

Osvojite 'čebulni sistem'

Zjutraj je hladno, podnevi pa s soncem zopet vroče. Zato v teh prehodnih obdobjih oblecite več plasti, ki jih tekom dneva prilagajajte temperaturam. Na začetku takega obdobja izberite tanjša oblačila, na začetku zime pa ne zmanjšajte ali povečajte števila plasti, ampak izberite debelejše tkanine. Tanjše jopice naj zamenjajo volneni puloverji, lahke jakne in suknjiče pa taki, ki so podloženi.

 

Izberite sezoni primerne kravate

Če nosite obleko in kravato, bodite pozorni, da poletne vzorce zamenjate za bolj formalne jesensko-zimske. Vse kravate svetlih barv in igrivih vzorcev pospravite v oddaljen del omare in jih tam pustite do naslednjega poletja. Morebitno pikčasto kravato zamenjajte za kravato temnejših barv, ki je lahko recimo v tradicionalnem karirastem vzorcu.

 

Poletne tkanine z jesenskimi vzorci

V prehodnem obdobju je odlična izbira oblačilo, ki je sicer lahkega materiala, kot je recimo bombaž, vendar lahko z njim dosežete jesenski videz. Če boste osveževali garderobo, izberite bombažno jopico ali pulover, ki po videzu in otipu ni zimski ali pretežek, je pa potiskan z jesenskimi vzorci ali je jesenskih barv. To so predvsem karo vzorci in temne barve.

Vir: moskisvet.com