Čokoladni tečaj izdelovanja pralin

27.09.2014 - 11:00 Čokoladnica Rajska ptica, Brnčičeva 13, Ljubljana

Obožujete čokolado in bi si želeli naučiti osnovnih veščin ravnanja s čokolado in priprave domačih pralin? Za vas smo pripravili začetni Čokoladni tečaj izdelovanja pralin in ustvarjanja iz čokolade. Tečaj ponuja obilo teoretičnega in praktičnega znanja.Čokoladna trgovina MojaČokolada.si v sodelovanju s priznano slovensko čokoladnico Rajska ptica organizira Čokoladne tečaje izdelovanja pralin, namenjene začetnikom, ki bi si želeli pridobiti dovolj znanja za pripravo vrhunskih pralin tudi doma.
Na tečaju bo predstavljena zgodovina čokolade, postopek izdelave čokolade in sladki triki za ravnanje s čokolado. V praktičnem delu tečaja boste osvojili osnove temperiranja čokolade, ki je najpomembnejši del priprave čokoladnih slaščic, lotili pa se boste tudi priprave samih pralin. Tečaj bosta vodila priznana mojstra za izdelavo čokolade, Sam Osmanchevich in Simon Kobilica, ki sta svoje bogato znanje izpopolnjevala v tujini. Tečaj traja 3 - 4 ure in se bo izvajal v delavnici čokoladnice Rajska ptica (Brnčičeva ulica 13, 1231 Ljubljana).
Udeležba na tečaju vam bo poleg sladkanja s čokolado prinesla torej novo znanje, uporabne veščine, certifikat o uspešno izvedenem tečaju, in veliko novega zagona pri ustvarjanju s čokolado!