Domača pomoč pri utrujenih očeh

 

Stresno življenje obremenjuje tudi naše oči. Ko smo pod velikimi obremenitvami ali preutrujeni, nam lahko začne trzati veka, kar sicer ni nevarno, je pa nadležno. Večurno delo z računalnikom prav tako utruja oči, premalo spanja pa povzroča zabuhlost ali temne kolobarje.

 

Rezine kumaric

Naravna pomoč pri zabuhlih in utrujenih očeh se skriva v našem hladilniku. Kumarice so verjetno najbolj znana vrsta zelenjave, ki se uporablja pri sproščanju oči. Če želite najboljši možen učinek, si rezine hladnih kumaric postavite na oči vsako jutro. S svojim hladom bodo prijetno osvežile oči in jim zmanjšale zabuhlost. Uporabite jih takoj, ko jih narežete. Kumarične »obkladke« pustite delovati 20 minut.

 

Zamrznjen grah

Proti zabuhlim očem in temnim kolobarjem lahko uporabite tudi vrečko zamrznjene zelenjave. Najbolj primeren je grah, ki se bo zaradi svoje majhnosti razporedil po celotnem očesu, tudi na kotičke, ki jih kakšna druga vrsta zelenjave ne bi dosegla. Zamrznjene zelenjave nikoli ne dajajte neposredno na oko, ampak med njo in oko postavite košček blaga. Zabuhlost oči se bo zmanjšala po 5 do 15 minutah.

 

Polnomastno mleko

Maščoba v polnomastnem mleku je znana po svojih pomirjevalnih lastnostih. To mleko namreč vsebuje beljakovine, aminokisline, mlečno kislino, vitamine A in D ter obilico drugih komponent, ki bodo zmanjšale vnetje in zabuhlost oči. Najbolj priporočljivo je, da uporabite hladno mleko. Vanj namočite vato in jo postavite na oči. Pustite delovati 15 minut.

Vir: bodieko.si