Dunaj med petimi najboljšimi mesti za študij na svetu

Vrh lestvice najboljših mest za študij na svetu zaseda Pariz, blizu pa je tudi Dunaj, ki se je zaradi statusa mesta z najboljšo kakovostjo življenja in raznolikostjo študentov uvrstil na peto mesto. Britanska družba Quacquarelli Symonds (QS) je objavila seznam najboljših mest za študij na svetu.

Poleg Dunaja in Pariza so se pri vrhu znašli London, Boston in Melbourne, ki so jih ocenjevalci uvrstili na drugo, tretje in četrto mesto. V prvo deseterico se je sicer uvrstilo šest evropskih mest. Raziskovalci so mesta ocenjevali po 12 merilih, ki so med drugim zajemali življenjsko raven, kakovost študija, število mednarodnih visokih šol, možnosti financiranja študija in sloves univerz pri delodajalcih, so sporočili z agencije za stike z mestom Dunaj Compress.

Dunaj, ki pritegne tudi številne slovenske študente, so med peterico najbolje uvrščenih mest, v nemško govorečem prostoru pa celo na prvo mesto, pripeljale nizke šolnine za mednarodne študente, najboljša kakovost življenja na svetu in to, da sta Univerza Dunaj in Tehniška univerza Dunaj najbolje ocenjeni univerzi v Avstriji.

Vir: rtvslo.si