Glamping, kampiranje za sodobne nomade

Glamping oziroma glamurozno kampiranje je nova oblika zelenih potovanj in dodana vrednost destinaciji, predvsem v turizmu na podeželju.

 

Gre za bivanje v naravi z vsem udobjem, ki ga ponuja hotelska soba, hkrati pa s sanitarijami in posteljo odpravlja večino nevšečnosti kampiranja. Mobilna hotelska soba sredi narave je tako odgovor na potrebe sodobnega popotnika, ki poleg lokalne potrošnje sredi divjine išče varnost, udobje doma in harmoničen stik z naravo.

 

Glamping je globalni trend na področju kampiranja in tako postavlja temelje ekološkemu, trajnostnemu turizmu, zato ni naključje, da se v zadnjem času kot inovativna ponudba vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji. Pri nas je središče glampinga Bled. Prvi so v Veliki Zaki luksuzno kampiranje začeli v eko vasi Gozdne vile, kjer lahko prenočite v macesnovih hiškah, imenovanih kožarice, poleg tega pa se lahko okopate v leseni zunanji kadi z ogrevanjem na drva. Za najbolj odmeven butični resort za ljubitelje narave pa v zadnjem času velja blejski Garden Village. Na opuščeni vrtnariji, 300 metrov od Blejskega jezera, so postavili ekološke lesene hiške na drevesih in eno bolj inovativnih restavracij pri nas, v kateri skozi jedilnico teče potok - s svojo ponudbo merijo predvsem na premožne tuje goste.

Vir: rtvslo.si