Kako izbrati pravi odtenek šminke?

 

V prihajajočih toplih mesecih se bo druščini nepogrešljivih ličil znova pridružila šminka, ki narekuje letošnje lepotne trende. Trend brezčasnih rdečih ustnic se vrača. Rdečo šminko lahko uporabite tako podnevi kot tudi za večerne izhode, vsekakor pa poskrbite, da oči ne naličite močno. Je zelo ženstvena in praktična, saj jo lahko kombinirate tako z oblačili, kot tudi z modnimi dodatki in obutvijo. Zato ne preseneča, da bo tudi to pomlad ena izmed najbolj modnih barv v sicer pestri paleti rdečil.

Ne pozabite ...

Edini pravili pri rdečilih za ustnice to pomlad sta popolno in precizno. Svetujemo vam, da si pred nanosom šminke naredite piling ustnic, s pomočjo katerega boste odstranile odmrle kožne celice in jih pripravile na barvno svežino. Tako bodo ustnice kljub šminki ostale gladke.

Preden uporabite rdečilo, v pol centimetra širokem robu okrog ust nanesite korektor, ki bo pomagal natančno oblikovati rob ustnic. Nato najprej naredite obrobo s črtalom za ustnice, katerega barva naj bo ista ali za odtenek do dva temnejša od barve šminke. S tem boste ustnicam dale obliko in podaljšale trajnost barve. Izbrano rdečilo na ustnice vedno nanesite v dveh slojih.

Po prvem nanosu s kozmetičnim robčkom odstranite odvečno barvo in nato nanesite še drugi sloj šminke.

Vir: zadovoljna.si