Kako najhitreje napolniti mobilno napravo?

Včasih so sicer popolnoma brez težav živeli brez vseh teh pametnih naprav. A – roko na srce – te naprave so se izkazale za zelo koristne in tako smo se že navadili nanje, da smo brez njih skorajda izgubljeni. Verjetno poznate tisti panični 'moment', ko začne zmanjkovati baterije in le še preračunavate, ali bo telefon zdržal do vtčnice ali ne ... Pred vami je nekaj nasveov, kako nato najhitreje napolniti baterijo.

telefon

Težava se pojavi, tudi ko vam uspe priti do recimo lokala ali hotelske sobe, pa ste tako zelo omejeni s časom, da vam komajda uspe priklopiti telefon na polnilec, kaj šele čakati, da se baterija napolni. Veste, kako ga lahko najbolj napolnite v kratkem času?

 

Polnite iz električnega omrežja

Čeprav je polnjenje preko USB kabla, priklopljenega recimo na prenosni računalnik ali tablico praktično, se bo baterija veliko hitreje napolnila, če boste polnili preko polnilca, vtaknjenega v vtičnico električnega omrežja. Preko druge naprave se lahko telefon polni tudi kakšno uro dlje, če želite popolnoma napolniti baterijo.

 

Uporabite sposobnejši adapter

Naprava se bo polnila nekoliko hitreje, lahko tudi do 90 % hitreje, če naprave, ki je sposobna prejeti recimo 2 A toka, ne polnimo z adapterjem 1 A. iPhone 6 recimo podpira 2.1 A vhodni tok, ob nakupu pa je še vedno priložen 1 A adapter. Če si omislite adapter z 2 A izhodom, boste telefon napolnili hitreje.

 

Omislite si zunanjo baterijo

Določene zunanje baterije se napolnijo veliko hitreje kot pametni telefoni ali tablice, hkrati pa omogočajo, da z enkrat napolnjeno zunanjo baterijo svojo pametno napravo večkrat napolnite.  Če ste torej večkrat v stiski s časom in veliko pohajkujete, tako da nimate vedno možnosti polniti pametnih naprav, jih pa potrebujete, nikar ne oklevajte in si omislite zunanjo baterijo. Prihranilo vam bo živce in naprave boste lahko napolnili kjerkoli in kadarkoli.

 

Prestavite na način 'flight mode'

Vse vaše aplikacije, bluetooth, GPS, avtomatske posodobitve in druge zadeve potrošijo veliko energije. Med polnjenjem zato preklopite na 'flight mode' in tako se bo baterija hitreje napolnila, saj vse tiste storitve ne bodo sproti trošile energije. Če ste v pričakovanju klica ali sporočila, potem vsaj izklopite GPS in WI-Fi, da bi vsaj malo zmanjšali porabo.

 

Nehajte preverjati, ali je baterija polna!

Nič ne porabi več energije kot to, da neprestano pergledujete, ali je telefon napolnjen. Velik in svetel zaslon je namreč velik potrošnik energije. Manj kot boste 'klikali' in preverjali, več energije bo lahko prišlo v vašo baterijo.

Vir: moskisvet.com