Kako se izogniti največjim napakam pri ličenju?

Jutranje priprave so za marsikatero pripadnico ženskega spola velik trn v peti. Ne le, da se vsako jutro soočate s problemom, kaj obleči, ampak vam vedno primanjkuje tudi časa za pričesko in make-up. Ker ste v naglici, make-up pogosto ne izpade tako kot bi si želele, in naslednji nasveti, kako se izogniti najbolj pogostim napakam, bodo zato zelo dobrodošli!

1. Če se zjutraj naličite in ste zadovoljne z rezultatom, dokler se gledale v ogledalo v kopalnici, ko stopite ven, pa ste videti kot panda, potem je nekaj narobe. Svetloba med ličenjem je zelo pomembna in vpliva na to, kako vidite barve. Zaradi nje lahko spregledate, da se vam je senčilo razmazalo ali da se vidijo linije pudra. Kako rešiti situacijo? Ličite se na svetlobi, ki je kar se da podobna dnevni. Tako si boste najlažje predstavljale, kako bo vaš make up -izgledal, ko boste zapustile dom.

2. Vsaki se je že kdaj pripetilo, da je uporabila preveč pudra, ker je mislila, da si s tem dela uslugo. Toda načelo, manj je več, je nekaj česar se je pri ličenju priporočljivo držati, pa čeprav se zaradi tega vidi kak mozoljček. Odločite se za bolj naraven videz in puder uporabljajte v zmernih količinah. Koža naj vedno izgleda kar se da naravno, obenem pa se prepričajte, da imate pravi odtenek pudra glede na svoj ten kože.

3. Želimo, da naše oči izstopajo in zaradi tega za ličenje porabimo preveč časa. Za to, da bi ustvarile videz z modne piste, ne potrebujete več ur, ampak lahko že v nekaj minutah ustvarite popoln make-up. Namesto številnih plasti senčila uporabite le eyeliner ali barvico za oči, jih obrobite in za piko na i poudarite še trepalnice.

Vir: zadovoljna.si