Lepo vreme prineslo Veliki planini nov rekord

Na Veliki planini je bila letos zelo dobra poletna sezona - z rekordnim številom prepeljanih potnikov v avgustu.

Letošnja poletna sezona je bila za Veliko planino zelo dobra. Avgusta so prepeljali skoraj 20.300 ljudi, kar je absolutni rekord od leta 1996, odkar zapisujejo rezultate. Najbližji tej številki je podatek iz leta 2012, ko so avgusta prepeljali skoraj 15.000 potnikov.

Razloge za tako dober letošnji obisk Leon Keder, direktor Velike planine, vidi v lepem vremenu, ponovnem delovanju sedežnice in promocijskim dejavnostim, predvsem v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v Občini Kamnik.

"Žal smo na Veliki planini še vedno precej odvisni od vremena tako poleti kot tudi pozimi, ko se zanašamo na naravni sneg. Brez njega ni smučarske sezone," je izpostavil Keder, ki je dodal, da letos želijo obogatiti zimsko sezono z oživitvijo smučanja.

V pretekli sezoni je začela obratovati novopostavljena vlečnica Jurček, ki je namenjena otrokom in smučarjem začetnikom. Največja novost pa je bil zimski smučarski park. Letos bodo te pridobitve nadaljevali in s pomočjo ponovno usposobljene sedežnice Šimnovec in vlečnice Zeleni rob na Veliko planino poskušali privabiti več smučarjev.

Vir: rtvslo.si