Ličilo, ki ne sme manjkati v vaši toaletni torbici

Za zdravo rdečico na licih vam v hladnih mesecih ni treba trpeti na mrazu, ampak lahko zanjo poskrbite tudi z ličili.

Kako najdemo primerno barvo rdečila?

Kateri odtenek rdečila za lica je primeren za posameznico, je odvisno od podtona njene kože. Najti morate barvo rdečila, ki je že prisotna v vaši koži. Poiščite torej ton, ki je naravno prisoten na vaših licih, ko trenirate ali vam je vroče oziroma ko zardite. Tako bo tudi rdečilo videti naravno.

Kako nanašamo rdečilo?

Ne glede na obliko obraza boste najbolj naravni videz dosegli tako, da se pred nanosom rdečila nasmehnete, nato pa rdečilo v krožnih gibih nanesete na predel lic, ki izstopi – vizažisti temu rečejo "jabolčka na licih".

 

Pri tem pazite, da rdečila ne nanesete preblizu ust, saj bo to videti nenaravno. Petra svetuje, da položite prst med kotiček ustnic in smejalno gubo - to je meja, do kje lahko rdečilo sega.

S čim nanašamo rdečilo?

Za rdečila v kamnu je najbolje uporabiti čopiče za lica, ki so nekje velikosti vaših ličnic. Kremna rdečila nanašajte s prsti, tekoča in gel rdečila pa je najlažje nanašati z gobico za ličenje.

Katera vrsta rdečila je najbolj primerna za posamezen tip kože?

Če imate bolj mastno kožo, uporabite rdečilo v kamnu, če imate suho kožo, pa uporabite kremno rdečilo. Tekoča in gel rdečila pa so primerna za vse, ki želijo daljšo obstojnost.

Vir: siol.net