Limona na dan ...

Limona je pravi supersadež – vsebuje veliko vitamina C, agrumnih flavonoidov in pektina. V nadaljevanju preberite, katere pozitivne učinke na zdravje ima ta živorumen predstavnik agrumov.

 

V preteklosti so si mornarji na dolgih potovanjih pomagali z limono, ki so jo uporabljali kot preventivno sredstvo in sredstvo za zdravljenje skorbuta, bolezni, ki nastane zaradi pomanjkanja vitamina C. In prav po tem vitaminu je limona najbolj znana, čeprav vse več raziskav kaže, da ni najboljši vir vitamina C, ga poleg ostalih koristi vsebuje še vedno zadostno količino, da jo lahko priporočimo za marsikatero težavo, in ker ga naše telo ni sposobno proizvajati samo, ga moramo stalno zagotavljati s prehrano.

Limona izboljšuje zdravje

Limone so naravni pospeševalci delovanja imunskega sistema – zato si limono, če želite biti zdravi, čim večkrat privoščite! Jedem pri kuhanju oziroma njihovi pripravi dodajte koščke limone ali njen sok. Slednji se še posebej dobro obnese pri solatnih prelivih, ribjih jedeh in hladnih napitkih ter čajih. Limona je odlična pri zniževanju blago povišane telesne temperature, zmanjšuje kislost želodčnih sokov, znižuje gostoto krvi in spodbuja delovanje jeter. Z limono uspešno zdravimo: artritis, revmatizem, prebavne motnje, prehlad, gripo in visok holesterol v krvi.

Vir: bodeko.si