Marakeš od najslabšega do najboljšega

Lani se je Marakeš uvrstil med deset najslabših turističnih destinacij, letos pa so ga sodelujoči v anketi popotniške spletne strani TripAdvisor uvrstili na vrh najboljših.

Anketa, ki so jo izpeljali pri TripAdvisorju, je zajemala 469 destinacij po vsem svetu, v njej pa je sodelovalo na milijone uporabnikov te popotniške spletne strani. Za ocenjevanje so pri TripAdvisorju razvili poseben algoritem, ki je upošteval kakovost in količino ocen popotnikov. Končni rezultat je zajel ocene popotnikov v zadnjih 12 mesecih, pri tem pa so ocenjevali kakovost prenočišč, restavracij in znamenitosti.

Končni rezultat je pokazal, da je zmagovalec med najbolje ocenjenimi Marakeš ali mistično rdeče mesto v Maroku. Popotnike je očaral predvsem s svojimi tržnicami, vrtovi, palačami in mošejami.

Med najboljših deset destinacij so se uvrstile še Siem Reap (Kambodža), Carigrad (Turčija), Hanoj (Vietnam), Praga (Češka), London (Velika Britanija), Rim (Italija), Buenos Aires (Argentina), Pariz (Francija) in Cape Town (Južna Afrika).

Vir: rtvslo.si