Na izlet v Hamburg

V drugem največjem nemškem mestu Hamburgu se zavedajo, da jim manjka kar nekaj iztočnic, ki dokazano pritegnejo množice turistov. Nikoli v zgodovini, niti v 17. stoletju, ko je bil največje nemško mesto, Hamburg ni bil prestolnica neke države ali kraljestva. Lahko bi dejali, da so celo danes "prvi pod črto", saj je Hamburg največje mesto v Evropski uniji, ki ni obenem glavno mesto neke države.

Nimajo nobene znamenitosti, ki bi bila vpisana na seznam svetovne dediščine – pravzaprav je zvezna dežela Hamburg edina med vsemi 16 nemškimi zveznimi deželami, ki še vedno nima prav nobene znamenitosti pod zaščito organizacije UNESCO.

 

V mestu nimajo vabljivih srednjeveških gradov, ki so fetiš za mnoge obiskovalce iz oddaljenih dežel, prav tako nimajo univerz z dolgo tradicijo, saj so hamburški trgovci, ki so dolga stoletja krepili bogastvo tega severnonemškega mesta, svojo pozornost usmerjali trgovini, ki jim je prinašala denar, za to pa, hudomušno pripomnijo Hamburžani, ti niso potrebovali univerz, temveč predvsem trgovsko iznajdljivost.

Vir: siol.net