Najbolj modni plašči te zime!

V mrzlih dneh, ki sledijo, se bo splačalo odeti v tople plašče, ki nas bodo varovali pred mrazom in snegom. A kakšnega izbrati, da bomo modne? Kakšni so trendi letošnje zime? Udobje, retro pridih in barviti vzorci na enobarvni podlagi – to so segmenti, na katere bomo pri nakupu plašča letošnjo zimo še posebej pozorne.

Kakovosten in moden plašč je bistven segment zimske garderobe vsake prave dame, saj nas z vso svojo toploto vestno spremlja skozi hladne zimske dni. Poleg klasičnih modelov letošnja zima ponuja tudi številne novosti, ki bodo razvedrile še tako turoben in meglen dan. Če ste ravnokar ob pregledovanju omare ugotovile, da bi bilo dobro imeti nov plašč, je najbolje, da se najprej pozanimate, kakšne so letošnje modne smernice, da s svojim nakupom ne boste 'udarile mimo'. Plašč ponavadi kupujemo za več sezon in zato je dobro, da res kupimo takega, ki nam je všeč, poleg tega pa naj bo tudi udoben in topel.

V ospredju naj bo udobje

Veliki povratnik v sam vrh modnih trendov je prav gotovo širok in na prvi pogled morda za številko ali dve prevelik plašč. Je udoben, praktičen in funkcionalen, zato njegova popularnost niti malo ne preseneča. Zaradi ohlapnosti lahko pod njim nosimo tople jopice in debele puloverje, ker pa je ta plašč že sam po sebi nekoliko širši, ga nikar ne kombinirajte s širokimi, ohlapnimi hlačami, da ne boste videti kot vreča krompirja.

 

Retro pridih

Zelo popularni in izrazito prefinjeni so letošnjo zimo tudi ženstveni retro modeli plaščev. Idealni so za ženske, ki se na ulico podajo v obleki ali krilu. Prednost tega modela je v tem, da se lahko vanj brez pomisleka odenete tako za sprehod po mestu kot tudi za opravljanje službenih obveznosti in ob posebnih ter svečanih priložnostih. Običajno so modeli telirani, v nekaterih primerih pa jih na ovratniku ali koncih rokavov krasi še pravo ali umetno krzno.

Vir: zadovoljna.si