Najbolj trendi obutev sezone je ...

Včasih so espadrile nosile večinoma le Katalonke, in sicer v pomladnih in poletnih mesecih, počasi pa so prehajale v kolekcije znanih oblikovalcev, kot so Donna Karan, Pare Gabia in drugi, ki imajo svoje tovarne tudi v Bangladešu in Španiji.

Na modni stezi so se prvič pojavile v 80. letih, ko so bile videne v seriji Miami Vice. Danes so modne espadrile namenjene predvsem ženskam, saj jih po večini krasi poln podplat, počasi pa se pojavljajo tudi v moški modi.

Espadrile na tisoč načinov

Z ravnim ali visokim podplatom, izdelane iz naravnih ali sintetičnih materialov, z odprtim sprednjim ali zadnjim delom, z okrasnim trakom ali vrvjo in še bi lahko naštevali. Danes so na voljo v vseh različnih izvedbah, tisti dražji s podpisom kreatorjev ali pa brez imena in prijaznejši za našo denarnico.

Ponovno se vračajo

račajo se žive barve, različni vzorci in dodatki. Pojavljajo se espadrile z dodatkom usnja ter z zanimivimi pentljami in drugimi našitki. Podplat je lahko naravne barve ali obarvan, espadrile pa bodo lepo poživile vašo poletno garderobe. Torej, s črtami ali brez, barvaste in okrašene, espadrile so se vrnile.

Vir: zadovoljna.si