Najbolj "žurersko" mesto na svetu

S poceni pivom, klubi na vsakem koraku in z zabavami za vse generacije, ki trajajo v nedogled, je Berlin izrinil London z vrha seznama najbolj "žurerskih" mest na svetu.

Najbolj "kul", najbolj poceni, žurerska prestolnica ... Vse te oznake pritičejo Berlinu, zdaj pa je nemško mesto pridobilo še en laskavi naziv - imenovan je za mesto, ki ponuja najboljšo zabavo na svetu.

Tisti, ki ste Berlin že kdaj obiskali, bi se verjetno strinjali s Telegraphovim novinarjem Paulom Sullivanom, ki živi v Berlinu. Mesto je opisal kot najbolj "kul" mesto na svetu s tisočerimi klubi.

"Berlinsko nočno življenje je popolnoma upravičeno svetovno znano kot eno najboljših na svetu, ki ne zahteva strogih kodeksov oblačenja, veliko klubov je skritih in ne omogočajo kakršnega koli fotografiranja, klubi so prijazni do svojih strank, saj so odprti, dokler zadnji obiskovalec ne zapusti prostora ... Od priljubljenih klubov Watergate, Weekend, Berghain in Statbad Wedding do manj znanih klubov, vsi ponujajo zabavo, ki kar traja in traja - in poleg tega vam pivo in morebitni prevoz s taksijem ne bosta izpraznila denarnice," je še dejal.

Zmaga še toliko več pomeni, ker so zmagovalca v anketi popotniške spletne strani GetYourGuide in GoEuro izbirali turisti. Več kot 2.000 turistov je oddalo svoj glas, končne rezultate pa so dobili z ocenami z različnih popotniških spletnih virov, kot sta TripAdvisor in Yelp.

Berlin je bil za najboljše mesto izbran med 1.800 mesti. Anketa je vključevala posamezne kategorije, skupen seštevek pa je Berlinu prinesel zmago. Berlin je prestolnica z najbolj poceni pivom, v kategoriji najboljših klubov in koncertov je zmagal London, najboljše trgovine in bare ima Tokio, New York pa ponuja največ dejavnosti ...

Vir: rtvslo.si