Naravno do lepših trepalnic

Kdo si ne želi polnih, dolgih trepalnic, ki odprejo pogled in uokvirijo oči? Četudi sta gostota in dolžina trepalnic domena genetike, lahko z nekaj naravnimi pripravki poskrbimo, da bodo naše trepalnice krepke in bolj vzdržljive.

 

Olivno olje

 

Zdravilne lastnosti olivnega olja niso nobena skrivnost. Seznam težav, pri reševanju katerih si lahko z njim pomagamo, je dolg in obsega vse od varovanja pred boleznimi srca in ožilja do zniževanja ravni slabega holesterola. Olivno olje pa je po zaslugi svoje vsebnosti vitaminov in hranilnih snovi odlično tudi za trepalnice!

 

Eden izmed načinov, kako lahko olivno olje uporabljamo na trepalnicah, je ta, da ga nekaj kapljiv kanemo na bombažno blazinico, to pa nato za nekaj minut pridržimo na zaprtem očesu. Trepalnice nato speremo s toplo vodo, da odstranimo oljne sledi. Olivno olje bo pomagalo trepalnice okrepiti, hkrati pa jih bo naredilo bolj sijoče in vidno bolj zdrave!

 

Rastlinski vazelin

 

Eno izmed najbolj poznanih sredstev iz domače shrambe, ki pomaga do daljših trepalnic, je tudi vazelin. Navadno se ga uporablja tako, da ga pred spanjem s pomočjo čiste krtačke, na primer kakšne od stare maskare za trepalnice, nanesemo na trepalnice, zjutraj pa ga z njih nežno očistimo. Rezultati naj bi bili ob redni uporabi vidni v nekaj tednih.

 

Zeleni čaj

 

Zeleni čaj znan lovec prostih radikalov, njegovo uživanje pa ima številne zdravilne učinke. Med drugim na primer znižuje krvni pritisk in krepi imunski sistem. Z zelenim čajem pa si lahko pomagamo tudi pri krepitvi krhkih trepalnic! Redno mazanje trepalnic s koščkom bombažne blazinice, namočene v zeleni čaj, naj bi na naraven način stimuliralo njihovo rast.

Vir: bodieko.si