Ne pokvari si jutra

Življenje je polno nepredvidljivih stvari, na katere ne moremo vplivati in ki lahko pokvarijo začetek našega dneva. Na primer gneča na poti v službo, stran postelje, na kateri se zjutraj prebudimo, nevihta, ki nas ujame ravno v trenutku, ko smo dežnik pustili doma. Seveda pa obstajajo tudi majhne jutranje navade, na katere lahko vplivamo in s pomočjo katerih, si lahko zagotovimo kar se da lep dan.

Kavo pijete prezgodaj

Strokovnjaki razkrivajo, da obstaja slab čas za pitje kave, novica, ki zagotovo ne bo razveselila tistih, ki o kavi sanjajo še preden se prebudijo. Raven energije se namreč dvigne v trenutku, ko zjutraj odprete oči, zato pitje kave lahko povzroči dodatno dozo energije, zaradi katere se počutite nervozno. Največ pozitivnih učinkov kave boste deležni, če si jo boste privoščili eno uro potem ko ste vstali iz postelje. Takrat raven energije začne padati, s skodelico kave pa jo boste dvignili in na pravem nivoju obdržali vse do popoldneva.

Vaš zajtrk je premajhen

Pest borovnic z grškim jogurtom se sliši kot popolni zdravi zajtrk, a z njim ne boste zdržali prav dolgo. Ne le, da je obrok premajhen, ampak mu manjkajo tudi hranilne snovi, ki so ključne pri ustvarjanju občutka sitosti, ki traja do naslednjega obroka, trdijo nutricionisti. Bogat zajtrk bi moral vsebovati približno 15 gramov proteinov, 2.5 grama vlaknin, kompleksne hidrate in nekaj zdrave maščobe. Jutranji obrok, ki se sestavljen iz vseh omenjenih sestavin mora biti dovolj velik, saj vas sicer ne bo nasitil.

Vir: zadovoljna.si