Tablica, osebni računalnik ali pametni telefon?

 

Osebnim računalnikom se ne piše tako slabo, kot so analitiki sprva napovedali. Najnovejše ocene analitske družbe IDC namreč kažejo, da bo prodaja tablic letos dosegla le polovico predvidene rasti, upad prodaje osebnih računalnikov pa se bo skoraj razpolovil.

Prodaja tabličnih računalnikov in hibridov med prenosnikom in tablico naj bi letos dosegla 233 milijonov naprav, kar pomeni približno polovico nižjo rast. Globalno gledano se prodaja tablic upočasnjuje, vendar pa na regionalni ravni prihaja do razlik. V razvitih trgih naj bi letos ostala približno na enaki ravni, v razvijajočih se državah pa naj bi zrasla za okoli 12 odstotkov, napovedujejo v IDC.

Prodaja osebnih računalnikov pa naj bi se namesto za šest odstotkov med tem zmanjšala le za 2,7 odstotka. Na boljšo prodajo naj bi vplivala ukinitev podpore za Windows XP, zaradi česar so predvsem podjetja na razvitih trgih prisiljena kupovati nove računalnike. "Kljub temu pa možnost za znatno rast prodaje osebnih računalnikov v bližnji prihodnosti ostaja nizka, saj uporabniki na osebne računalnike vse bolj gledajo kot na le eno od naprav," so zapisali v družbi.

Vir: moskisvet.com