Triki za popolno manikuro

Če k lakiranju pristopimo na pravilen način, bomo podaljšali čas do naslednjega lakiranja.

 

Ne lakirajte umazanih nohtov

Poskrbite, da bodo nohti povsem čisti. Če bodo umazani in vlažni ali bodo na njih ostanki laka za nohte, se na novo nanešeni lak ne bo prijel. Najbolj učinkovito jih boste očistili, če boste uporabili mokro staro zobno ščetko, na katero boste nanesli malce mila za roke. S ščetko očistite vse kotičke in pod nohti, svetuje Jan Arnold, soustanoviteljica Creative Nail Design.

Pripravite površino
Preden začnete nanašati lak, nohte obrišite z blazinico, ki ste jo prepojili z odstranjevalcem laka. Odstranjevalec, ki vsebuje aceton bo hitreje očistil površino. V kolikor vam tak odstranjevalec preveč izsuši nohte, uporabite takega, ki ne vsebuje acetona.

 

Ne pozabite na podlago

S tem ko naneste podlak, omogočite laku, da se lažje prime. Raziskave kažejo, da se podlak veliko bolje prime na noht kot sam lak za nohte. Po strukturi je bolj mehak in lepljiv, zaradi česar se lahko razširi in krči skupaj z vašimi nohti ter pomaga barvi, da se lepše prime.

 

Uporabite pravilno tehniko nanosa

Lak za nohte nanesite v treh ravnih, enakomernih potezah. Začnite na sredini nohta in nato še na vsaki strani. Počakajte dve minuti, nato nanesite drugi sloj. Pri tem pazite, da ne nanesete preveč laka, saj se predebelo nanešen lak hitreje začne luščiti.

Vir: zurnal24.si