Z naravnimi metodami nad akne

 

Akne znajo biti izredno nadležne pa tudi nevarne. Gre za bolezen kože s spremembami zlasti na obrazu in hrbtu, ki se najpogosteje pojavi v najstniških letih, seveda pa lahko tudi kasneje. Za akne so značilni manjši kožni izpuščaji zaradi vnetja žlez lojnic, s stiskanjem mozoljev pa dogajanje le še pospešimo.
Za blaženje znakov aken obstajajo različna sredstva, lahko pa si pomagate tudi s popolnoma naravnimi, ki ne vsebujejo škodljivih snovi. Za čisto kožo je treba pore dobro očistiti, uničiti bakterije in zmanjšati mastnost kože. Uporabljajte blaga čistilna sredstva (enkrat ali dvakrat na dan), temu pa dodajte kakšen čistilni piling in maske, ki odstranjujejo odmrle celice in odprejo pore.

Kako pa nad akne z naravnimi sredstvi?

 

Sredstva za boj proti aknam lahko pripravite doma in jih uporabljate po potrebi. Mozolje lahko na primer preženete s parno kopeljo, ki jo pripravite kar doma. Vroči vodi dodajte kakšno eterično olje ali čaj, nato pa glavo nagnite nad pripravek in zaprite oči. Za boljši učinek lahko čez glavo namestite suho brisačo, da para ne bo uhajala. Parne kopeli pa ne izvajajte prepogosto, saj lahko para kožo tudi poškoduje, če je ne uporabljate v zmernih količinah in razumnih presledkih.

 

Morda niste vedeli, da se proti aknam uspešno bori tudi led. Zaprite ga v plastično vrečko in ga nekaj minut držite na prizadetih mestih. Led bo zožal pore in preprečil vdor bakterij v kožo, sicer pa pomaga tudi pri blaženju rdečice in oteklin.

Vir: bodieko.si