Za kaj vse lahko uporabimo limone?

Limone so tudi pri nas ena najbolj razširjenih vrst sadja, natančneje citrusov oziroma agrumov. Praktično v vsakem hladilniku se najdeta limona ali dve. Vendar pa mnogi ne vedo, pri čem vse si lahko pomagamo z limonami. Gotovo boste tudi sami presenečeni, ko v nadaljevanju preberete, kako zelo uporabna je lahko preprosta limona.


POMOČ PRI IZGUBI ODVEČNIH KILOGRAMOV

Ena izmed številnih koristi limon je med drugim tudi ta, da gre za zelo dober dodatek pri hujšanju. Zgolj limona seveda ne bo poskrbela za čudežen napredek, če ne boste sami poskrbeli za redno gibanje in urejeno prehrano. Vendar pa lahko limona postavi tisto piko na i in vam tako pomaga, da pridete do svoje sanjske postave. Ljudje, ki redno pijejo vodo z limoninim sokom, namreč pogosto precej lažje shujšajo. Napitek pa je lahko izjemno koristen tudi za naravno razstrupljanje telesa – še posebej če ga boste pili na tešče in če boste uporabili toplo vodo.


OKREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA


Za močan imunski sistem vam ni treba nujno posegati po zelo eksotičnih živilih in prehranskih dopolnilih. Limona na primer vsebuje ogromno vitamina C, ki je ključen, ko gre za krepitev imunskega sistema. Poleg tega pa so limone znane tudi po protibakterijskem delovanju. Tako vam lahko redno uživanje limon pomaga pri preprečevanju prehladov in gripe.


ODSTRANITE NEPRIJETNE VONJAVE IZ HLADILNIKA


Se je v hladilniku razvil neprijeten vonj, ki se ga težko znebite? Morda ste v hladilniku predolgo pustili živilo, ki se je pokvarilo in začelo oddajati vse prej kot prijeten vonj? Najprej hladilnik izpraznite, nato pa vanj položite nekaj koščkov vate, pomočenih v limonin sok. Počakajte nekaj ur, da limone opravijo svoje delo. Vonj v hladilniku bo svež in zelo prijeten.

Vir: bodieko.si