Zdravo razstrupljanje še pred poletjem

Manj kot mesec nas loči od uradnega začetka poletja in zagotovo si želite, da bi v nov letni čas vstopili sveži in polni zdravja. Dobra pot do tega je, da se odločite za razstrupljanje telesa. To pa seveda še ne pomeni, da so potrebne zelo drastične spremembe. Že z nekaj osnovnimi ukrepi lahko pomagate telesu, da se uspešno znebi številnih strupenih snovi.

Ščetkanje kože

Koža je naš največji organ, skozi katerega se med drugim izločajo škodljive snovi. Tako je pomembno, da pri razstrupljanju ne pozabite na kožo. Priporočamo vam suho ščetkanje, ki pomaga pri odstranjevanju odmrlih kožnih celic in pospeši izločanje strupov. Obenem s tem spodbudite delovanje limfnega sistema, pospešite prekrvavitev in zmanjšate izrazitost celulita.

Pijte zeleni čaj

Morda se vam zdi, da čas ni pravi za pitje čaja, vendar si lahko privoščite tudi hladno različico, na primer z nekaj kockami ledu. Idealna izbira za razstrupljanje je zeleni čaj, saj vsebuje ogromno antioksidantov, ki nevtralizirajo negativen vpliv prostih radikalov.

Osredotočite se na vlaknine

Eno osnovnih načel, ki ga morate upoštevati pri prehrani, če želite spodbuditi razstrupljanje telesa, je, da vsebuje čim več vlaknin. Če boste sledili temu pravilu, bo postala vaša prehrana brez posebnega truda mnogo bolj zdrava, prebava se bo izboljšala, organizem pa se bo znebil nakopičenih strupov.

Vir: bodieko.si